perjantai 8. toukokuuta 2015

Erilaisia muistiinpano-ohjelmia iPadille

On monta erilaista tapaa tehdä muistiinpanoja ja AppStoren laajasta valikoimasta löytyy varmasti mieleinen ohjelma vastaamaan omia tarpeita. Tässä kolme toiminnoiltaan erilaista vaihtoehtoa.

Evernote

Kehittäjä: Evernote
Hinta: Ilmainen
Premium versio: 5€/kk, Offline synkronointi, rajaton tila yms.
AppStore linkki

Evernote keskittyy tekstimuistiinpanojen kirjoittamiseen ja muistioiden synkronointiin eri laitteiden välillä. Käyttö vaatii Evernote-tilin luomisen ja tiedostoja voi jakaa eri käyttäjien kesken sekä keskustella heidän kanssaan. Evernoteen voi tekstin lisäksi lisätä ääntä sekä kuvia, ja ohjelman hakutoiminto osaa etsiä hakusanoja myös kuvallisesta tekstistä.



Evernotella oli todella kätevää luoda varsinkin listattuja muistioita. Olen itse tähän mennessä käyttänyt vain Applen omaa yksinkertaista muistio-ohjelmaa, josta tulee rumaa jälkeä Evernoteen verrattuna. Toisaalta yksinkertaisuudessakin on hyvät puolensa. Aluksi olin mielissäni siitä miten Evernote tarjoaa uudelle käyttäjälle opastusta ja vinkkejä ohjelman käyttöön, mutta toisaalta haluaisin vain keskittyä omien muistiinpanojen tekemiseen enkä ominaisuuksiin joita tuskin tulen ikinä käyttämään. Lisäksi premium-jäsenyyden lievä tyrkyttely ärsyttää. Suoraan sanottuna en ymmärrä miksi peruskäyttäjä vaivautuisi maksamaan kuukausimaksua muistiinpano-ohjelmasta, oli se sitten miten mukava tahansa.

Audionote

Kehittäjä: Luminant Software inc.
Hinta: 4,99€
Ilmaisversio: Saatavilla
AppStore linkki

Audionotella voi samanaikaisesti äänittää ja tehdä kirjallisia sekä kuvallisia muistiinpanoja. Äänitystä toistaessa voi näpäyttää jotakin tekstin osaa tai kuvaa ja ääniraita hyppää siihen kohtaan mikä nauhoitettiin merkintää tehdessä.


Luulisin että Audionoten yhdistelmämuistio toimisi parhaiten jos itse puhuu ja kirjoittaa samaan aikaan. Toisen lähteen puheessa ongelmana on se, että kirjoitus on aina jonkin verran jäljessä. Toki aikajana-hyppelystä voi silti olla hyötyä mutta joutuu kelailemaan taaksepäin jotta kuulisi sen mitä tekstiinsä on kirjoittanut.

Kuvio- ja piirtotyökalut olivat melko monipuolisia verrattuna muihin ohjelmiin mitä nyt olen tässä testaillut. Teksti sen sijaan aiheutti päänvaivaa. En tiedä missasinko jotain, mutta kirjoitusvirheiden korjaaminen jälkeenpäin oli todella tuskaista kun kursori ei tahtonut asettua kirjainten väliin vaikka kuinka yritti. Audionote tuntuu myös melkeinpä vaativan erillisen mikrofonin, sillä kaikki näppäimistön sorminäpyttelyt kuuluivat nauhoituksessa.

VoiceR Pro

Kehittäjä: NewKline co. ltd
Hinta: 0,99€
Ilmaisversio: Saatavilla (sisältää mainoksia, ei Dropbox -jakoa)
AppStore linkki

VoiceR Pro on yksinkertainen ääninauhuriohjelma. Sen ainoa toiminto on nauhoittaa äänitiedostoja käyttäjän hallitsemiin kansioihin. Kansiot saa jaettua Dropbox -pilvipalveluun.



VoiceR Pro:sta ei jäänyt mieleen mitään erityisempää. Ihan toiminnallinen ohjelma vaikkapa pienten äänimuistioiden, haastattelujen tai luentopätkien nauhoittamiseen. Mikäli ei kaipaa Dropbox-yhteyttä, Applen nauhuri-ohjelma toimii varmasti yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti